Wauw, de tijd vliegt. We zijn alweer aan het inpakken om morgen om 6:30 terug te vliegen naar PNG. Het was leuk om twee weken in Australië te zijn, ondanks alle bezoekjes aan tandarts en ziekenhuis!

In twee weken hebben we 10 afspraken gehad! Dat waren een heleboel busreisjes terwijl we probeerden te zorgen dat Oscar het ook leuk had en goed kon slapen tussendoor. Ik denk dat we dat best goed gedaan hebben!

Het goede nieuws is dat Gerdine drie verstandskiezen armer is, drie vullingen rijker en een nachtbitje om te zorgen dat ze ’s nachts niet knarst met haar tanden. Voor de verstandskiezen kreeg ze een algehele narcose. Het eerste wat Oscar zei toen we haar weer zagen in de uitslaapkamer, was: “Mama hoofd gestoten!” Het lijkt erop dat de meeste, maar niet alle tandpijn verholpen is. Helaas weten we dat pas als haar mond is hersteld van de operatie – en dan zitten we alweer in Kovol!

Mama hoofd gestoten!

Het goede nieuws voor Oscar is dat zijn echo er normaal uitzag en er geen zorgen meer zijn over de urineweginfecties die hij als pasgeboren baby had. Hij krijgt al sinds hij 3 maanden was een lage dosering antibiotica, maar daar mogen we nu mee stoppen 🙂 Een gezonde dreumes – met zijn eerste litteken nadat hij gevallen is en zijn hoofd heeft gestoten aan de meubels 🙁

Een gezonde tweejarige!

Als we dan toch lol aan het maken waren bij de tandarts, besloot ik mijn gebit ook maar eens te laten checken en ik kreeg te horen dat het er super uitziet, wat natuurlijk altijd fijn is om te horen!

De dagen waarop we niet de hele stad doorcrossten met de bus om naar de afspraken te gaan, hebben we kunnen relaxen bij ons verblijf, een dag of twee bij de lagoon en een dag of twee shoppend.

Dit middagdutje moest maar in de bus

Ons verblijf had een zwembadje, wat Oscar geweldig vond. Hij wilde er niet in, we hebben het een paar keer geprobeerd en het toen maar opgegeven – maar hij vond het wel heel leuk om met drijfspeelgoed te gooien en zeemonstertje te spelen; ik was het zeemonster dat uit het water sprong om hem te pakken 🙂

Het zeemonster besluipt zijn prooi

De Lagoon is een geweldig (gratis) zwembad bij het strand. Het zand loopt heel geleidelijk af, dus het is perfect voor een peuter die leert van water te genieten. De tropische zonneschijn voelt nog steeds geweldig 🙂

Met het shoppen hebben we de kans genomen om dingen te kopen die in PNG onmogelijk verkrijgbaar zijn. Een tochtstrip om ons huis wat meer weerproof te maken, een paar sigarettenaanstekeraansluitingen die verschillende DC voltages leveren en de kleinste waterkoker die we konden vinden. We hebben er een gevonden van 1000w, die 2 kopjes thee zou kunnen maken op ons zonnesysteem, waardoor we minder lp-gas hoeven te gebruiken om water te koken. LP gas moet met de helikopter komen, maar zonlicht is gratis en in overvloed 🙂

De Carins Lagoon

Het voelde als een halve vakantie. Gerdine was veel bij de tandarts en had een omgekeerde cultuurshock die zorgde dat ze zich de helft van de tijd een beetje unheimisch voelde, ik had kinderopvangdienst en dan ineens moeten we weer terug. We ijn gelukkig wel een beetje uitgerust, dus hopelijk hebben we weer genoeg brandstof om meteen aan de slag te gaan met de organisatie van de terugvlucht met ons en onze spullen en dan meteen aan de gang te gaan met de taal leren.

Australië was leuk voor ons en we kijken ernaar uit om nog eens terug te komen voor een wat relaxter bezoekje (met een wat oudere Oscar)!

Ander nieuws uit Kovol is dat onze collega’s ons net via de satelliet hebben laten weten dat het internet er weer uit ligt. Dat betekent dat we onze inkooporders voor de komende twee maanden (of langer?) nu moeten regelen, en ik zal moeten kijken of ik een dag kan bloggen om Kovolnieuws uit te brengen volgens een vooropgezet plan 🙂
0 reacties

Geef een reactie