Hoeveel spullen kan een helikopter in drie dagen vervoerd krijgen? Het leven als zendeling lijkt van de hak op de tak te springen met dingen die je nog nooit gedaan hebt, en altijd net een paar tandjes te moeilijk.

Het antwoord is (hopelijk) 450 kilo x 5 per dag, maar het is compleet weersafhankelijk en dus weten we het niet precies. De vraag van vandaag was: hoeveel spullen moeten we in de truck doen?

Materialen voor dak, waterleiding, schroeven, spijkers etc

We hebben een transportbedrijf ingehuurd om onze bouwmaterialen naar een onverharde weg te brengen die minder dan 30km van Kovol vandaan ligt. Als we daar aankomen, laden we alles uit en gaan we drie dagen naast de weg onze spullen zitten bewaken, terwijl de heli heen en weer vliegt om alles naar Kovol te brengen. Als we hebben uitgeladen gaat de truck weer naar huis, dus hoeveel willen we per keer riskeren mee te nemen? Het zou leuk geweest zijn als het transportbedrijf de trailer kon afkoppelen en achter kon laten met wat er in de container zit, maar dat is helaas geen optie. We moeten een tent bouwen voor onze spullen voor die drie dagen.

Slecht weer zou ervoor kunnen zorgen dat we niets kunnen verplaatsen – en hoe krijgen we het dan naar huis? We rijden er zelf achteraan in een klein vrachtwagentje van de zending, maar die zit al volgeladen met 2000 liter helikopterbrandstof 🙂

De brandstof voor de helikopter staat klaar

We kunnen niet weten of de weg nog begaanbaar is als we gaan (bruggen kunnen zonder waarschuwing instorten!), we kunnen het weer niet voorspellen en we kunnen ook niet weten hoe veilig het daar is. Worden onze spullen gestolen? Worden we tegengehouden en beroofd als we daar drie dagen bij de weg zitten te wachten?

We weten niets en kunnen ons niet voorbereiden, dus we moeten het maar gewoon gaan doen en erop vertrouwen dat de Heer ons helpt bij alles wat er gebeurt. Natuurlijk hebben we een plan B – niet geweldig, maar het is er. Het is erg stressvol om je over te geven aan de onvoorspelbaarheid van het leven hier als er voor twee huizen aan bouwmaterialen op het spel staan! 

En dan hebben we nog het feestje dat we drie dagen aan het einde van een onverharde weg in niemandsland mogen gaan bivakkeren. We nemen een campinggasstel mee, zodat we feestmalen als rijst met vlees uit blik en instant noedels kunnen klaarmaken. We moeten al ons drinkwater meenemen, want we hebben geen idee of er drinkbaar water in de buurt is. De eerste dag, waarop we alles moeten uitladen, zal pittig zijn, maar daarna gaat het waarschijnlijk wel. 

Vanaf de volgende dag zien we zo ongeveer ieder uur de helikopter, helpen we die aftanken en weer laden met nieuwe vracht. Rhett zit in Kovol en neemt alles in ontvangst en bergt het op, zodat het niet kapotgaat in de regen voor we er onze huizen mee kunnen neerzetten.

Alles staat ingepakt klaar om in niemandsland gedumpt te worden

Om de uitdaging nog wat leuker te maken, heb ik een huidinfectie in mijn knie te pakken. Het kan begonnen zijn als een flinke insectenbeet, of misschien een schram van de wandeltocht, maar het is nu het soort van pijnlijk dat de tranen in je ogen doet springen en ik voel dat de ontsteking naar binnen is geslagen. Het lijkt wel alsof ik na iedere hike hier aan de antibiotica moet! En deze keer had ik nog wel een lange broek aangetrokken om mijn benen te beschermen…

Drie keer raden welke knie dik is door de infectie

Blijf alstublieft voor ons bidden. Er kan een heleboel fout gaan en we gaan een paar dagen van zweterig en zwaar werk tegemoet. 


0 reacties

Geef een reactie