We zijn blij te kunnen melden dat het weer verbeterde en we konden vliegen! Een uur later en de piloot had voor de 2e dag op rij de vlucht afgeblazen, en we hoorden de volgende dag dat het weer een verschrikkelijke Kovol-weerdag was, waardoor we erg blij waren dat we weg waren!

Oscar is erg blij als hij de helikopter ziet aankomen

We zitten in het gastenverblijf in Lapilo, ons missiehoofdkwartier in Goroka en over een paar dagen verhuizen we naar het gastenverblijf in Sobega, ons hoofdkwartier in het centrale gebied, 15 minuten verderop. We genieten ervan om bij te praten met vrienden in Lapilo, maar we kijken er ook naar uit om vrienden te zien in Sobega — en natuurlijk de trampoline in Sobega 🙂

Genieten van het uitzicht

Onze eerste reactie bij het binnenrijden van de poort in Lapilo was: “Wow, er zijn hier zoveel witte mensen!” Na 4 maanden isolatie in de bush zijn er zoveel vrienden om tijd mee door te brengen! Onze kinderen genieten van de speeltuinen en het lekkere eten, Oscar heeft nieuwe speelkameraadjes gemaakt en Alice en Millie hebben genoten van het verkennen.
Vakantie betekent dat we onze kinderen het grootste deel van de dag vermaken met speeltuinen, bakken, Lego, lezen en video’s inclusief middagslaapjes en vroege bedtijden, plus dagelijks eten met vrienden. Het is goed om te ontspannen. We komen langzaam tot rust en kunnen een beetje stoom afblazen.

Ik had vandaag het idee dat ik ook regelmatig zou moeten sporten… mijn luie ik vond het geen goed idee, maar ik denk erover na!

Speeltuintijd

We zijn naar een resort in de stad geweest om te genieten van pizza en een zwembad, wat een groot succes was voor Oscar, Alice en Millie. Het was ook een verrassing hoeveel warmer en zonniger het hier is dan in Kovol. Het voelt alsof we van klimaat zijn veranderd.

resort time

Een verrassende ontwikkeling is dat we net aan het begin van een brandstofprobleem zijn weggevlogen. Hier is een publieke verklaring:

“Een van de belangrijkste onderdelen van het werken in afgelegen gebieden in Papoea-Nieuw-Guinea is het hebben van brandstof. Kerosine wordt gebruikt door onze helikopters en Kodiak vliegtuigen om voorraden af te leveren, medische evacuaties uit te voeren en zendelingen in en uit afgelegen dorpen te krijgen. Diesel wordt gebruikt door generatoren om stroom te leveren en door voertuigen die over ruwe wegen naar meer toegankelijke locaties rijden. Helaas heeft de enige leverancier van vliegtuigbrandstof voor het land en een van de belangrijkste leveranciers van diesel en benzine verklaard dat ze tot nader order geen brandstof kunnen leveren. Met een beperkte hoeveelheid reserve moeten er noodplannen worden geïmplementeerd en beslissingen worden genomen om op een verstandige manier te zorgen voor onze centra en teams op afgelegen locaties. Gebed wordt op prijs gesteld voor een snelle oplossing van de brandstofsituatie in het land, voor de mensen in PNG die hierdoor getroffen worden en voor de zendelingen van NTM PNG die zich moeten aanpassen.”

Gisteren ontvingen we een e-mail waarin stond dat we momenteel voor onbepaalde tijd in Goroka zijn totdat de problemen met de brandstofvoorziening zijn opgelost. Het plan was dat de familie Stous op vakantie zou gaan als wij terugvlogen, zodat we optimaal gebruik zouden maken van beide helikoptervluchten. Dat moest veranderen en nu heeft de familie Stous ervoor gekozen om in Kovol te blijven tot hun (en onze) voedselvoorraden op zijn, waarna zij op vakantie gaan. De problemen met de brandstofvoorraden zijn zeker iets om voor te bidden.

The girls make a friend
De meiden maken vrienden
Oscar maakt vrienden
Categorieën: Dutch

0 reacties

Geef een reactie