We hebben een lekker lange vakantie gehad van ons zendingswerk in de jungle. We zijn begonnen met een week in Madang en zitten nu al 2 weken in Goroka. Onze laatste loodjes in de jungle waren een beetje lang, dus we hebben de extra tijd wel nodig om tot rust te komen, plus met onze kleintjes erbij krijgen we iedere dag maar korte momentjes om die rust ook echt te pakken. We moeten ze bezighouden – en van die kleine momentjes heb je er best veel nodig om echt uit te rusten. 😀

Deze handige babywagen gebruiken we op vakantie

We hebben in Goroka ook heerlijk niks gedaan. Deze week was ik jarig (36) en Alice en Millie ook (2) en we vierden het met een Engels ontbijt, taart en een klein feestje. Ik kreeg 2 chocoladerepen voor mijn verjaardag die mee worden ingepakt, naar Kovol gestuurd en de komende maanden hapje voor hapje stiekem worden opgegeten in de avonduren 🙂

Oscar is blij met zijn nieuwe schep van de doe-het-zelfwinkel

Alice en Millie zijn 2 geworden en we kunnen ze met goed fatsoen niet meer ‘de baby’s’ noemen. Ze komen nu op de leeftijd waarop ze nog maar 1x per dag een dutje doen (en tijdens de vakantie hebben Gerdine en ik dat ook gedaan!) en dus kunnen we echt ergens heen gaan. Een rondje winkelen in Goroka duurt een ochtend en is niet meer een race tegen de klok om op tijd terug te zijn voor het ochtendslaapje.

Oscar met zijn nieuwe Aziana-vriend

De trampoline hier op de Goroka-zendingsbasis is voor allemaal een hoogtepunt. Oscar laat heel graag zijn ‘shakey shakey’- sprongen zien en Alice en Millie blijven maar vrolijk rondjes rennen. Oscar is vriendjes geworden met een jongetje dat op bezoek is vanuit de Aziana-stam. Ze zijn steeds samen op pad om moerbeien te verzamelen en Tom en Jerry te kijken. Oscar is erg onder de indruk hoe goed hij kan klimmen 🙂

Ik heb lekker de tijd gehad om te lezen (William Lane Craig: In quest of the historical Adam), wat computerspellen te spelen, coderen, een potje te voetballen en ik heb mezelf gedwongen om regelmatig te sporten. Gerdine heeft ervan genoten om verschillende andere dames te spreken en wat tijd te kunnen doorbrengen met anderen, zonder de kinderen erbij.

Verjaardagscadeaus!

Een minder momentje was de ochtend waarop we allemaal gevaccineerd werden in de kliniek 🙂 Ik denk dat we er alles bij elkaar 16 gekregen hebben, de kinderen ieder 4 afzonderlijke spuiten… auw!

Een top-moment was dat de familie Hansen sinds een paar dagen weer terug is. Ze zijn een jaar ‘naar huis’ geweest en we waren blij dat we ze mochten ophalen van het vliegveld. We hebben uitgebreid de tijd gehad om met hen samen te gaan zitten en bij te praten over wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd in Kovol. De kinderen zijn meteen weer vrienden en Oscar en Louis vragen steeds of ze samen mogen gaan spelen 😀 We kijken uit naar al het spelen dat ze samen kunnen gaan doen als we woensdag weer naar Kovol vliegen.

Alle vervoersmiddelen uitproberen

Woensdag vliegt de familie Hansen eerst naar Kovol en dan komen wij erachteraan met de tweede vlucht. We geven de familie eerst wat tijd om weer te wennen en dan gaan we bezig met onze doelen voor de komende 6 maanden. Ons team heeft nog maar 2 maanden gehad waarop alledrie de families aanwezig waren en bezig met de taalstudie, en nu zijn we allemaal een stuk verder en zitten we op een vergelijkbaar niveau, dus hebben we goede mogelijkheden om wat vooruit te komen met de rapporten die we moeten schrijven. Het is spannend en we zijn er klaar voor, met onze opgeladen batterijen.

We zaten zo leuk te kletsen met Philip en Natalie dat we vergeten zijn een goede foto te maken!

We gaan nog genieten van het weekend en dan gaan we langzaamaan beginnen met dozen inpakken voor de heli, de volgende ronde thuisonderwijs voorbereiden en gewoon algemeen zorgen dat onze neuzen weer gericht zijn op de taak die we hebben: Kovol leren.

Categorieën: Dutch

0 reacties

Geef een reactie