Om de week op zaterdag hebben we een ‘projectendag’, om te klussen aan ons huis (voor verbeteringen, onderhoud en decoratie). Een langlopend project voor de afgelopen 6 maanden was het maken van een kamer voor Oscar boven die van ons. Het duurde best lang op dit tempo, dus het is echt geweldig dat Graham nu hier is – hij pakt die dingen voor ons op!

Een nieuwe kamer voor Oscar

We moeten ons hier vooral richten op de taalstudie, dus daat besteden we zo veel mogelijk uren aan en de klussen worden in het weekend gepropt – maar niet ieder weekend, want dan raken we te veel uitgeput! We zijn na zo’n klusdag echt wel gevloerd want het is voor ons allebei gewoon een werkdag of een dag vol zorgen voor de kinderen. Ik ben gestaag bezig geweest met dingen regelen, maar nu Graham hier is gaat het allemaal op een oogverblindende snelheid. Hierbij een lijstje van wat hij allemaal gedaan heeft.

Een nieuw bureau voor Oscar in de maak

Ons huis is ontworpen met 1 1/2 verdieping. We hebben achterin een halfhoge muur met een vloer erop boven onze slaapkamers. Dat is zo gemaakt zodat we zouden kunnen uitbreiden naar meer slaapkamers als dat nodig zou zijn (en dat moment kwam sneller dan we verwacht hadden!). Die ruimte is steeds gebruikt om dingen op te bergen en de was op te hangen, maar sinds we ongeveer een jaar geleden terug zijn gekomen, ben ik al bezig om er een kamer voor Oscar van te maken. Ik had al muren neergezet, maar het zou waarschijnlijk nog wel een half jaar geduurd hebben voor het af was.

De nachtkastjes worden geschilderd

In de afgelopen maand is Graham aan het zagen en timmeren geweest en heeft een plafond geplaatst, geschilderd, een bureau en een kledingkast voor Oscar gebouwd, een hekje voor de trap gemaakt en Carol heeft gordijnen opgehangen. Deze week was het ineens allemaal af en slaapt Oscar daar 6 maanden eerder dan gepland. Niks te vroeg, vindt hij; hij klaagde over de herrie die de tweeling ’s morgens vroeg maakt 😀

Een goed uitgeruste boekenkast

Tussen 13:00 en 15:00 slapen de meisjes, waardoor Graham ergens anders herrie moest maken. Hij heeft zichzelf beziggehouden met:

  • Een boekenkast bouwen
  • Een opstapje voor de tweeling bouwen om bij de gootsteen te komen om hun handen en voeten te wassen
  • Rottende vloerplanken vervangen
  • Een rottende steunpaal van onze trap vervangen
  • Nachtkastjes bouwen
  • Een schoolbord voor het thuisonderwijs bouwen
  • Een kantoor voor mij onder het huis bouwen

Ineens komen al die projecten af!

Het begin van een kantoor

We staan er echt van te kijken hoeveel er gebeurt en we zijn zo ontzettend dankbaar. Als ik aan het einde van de dag klaar ben met het transcriberen van interviews, dan stap ik naar buiten en ben ik ontzettend blij hoeveel er weer gedaan is. In de verte zien we het moment waarop we met Kovolsprekers aan de slag kunnen om een opzet te maken voor Bijbellessen, dus dan heb ik een ruimte nodig waar ik met hen aan de slag kan zonder steeds door onze 3 kleintjes gestoord te worden. Een kantoor opbouwen onder ons huis is een enorme taak om zelf aan te beginnen; er stond nog geen enkele muur. Het is echt zo’n opsteker om Graham hier te hebben die een goed begin maakt.

Qua taalstudie begint de energie een beetje op te raken. We zijn er nu 17 weken aan een stuk mee bezig geweest…. en ik ben aan het eind van mijn Latijn. De afgelopen 5 maanden heb ik meer dan 200 cultuurinterviews gedaan in het Kovol. Dat betekent: vragen bedenken, die stellen, interviews opnemen en helemaal nalopen voor de antwoorden, transcriberen en dan de cultuurinfo samenvatten in een rapportje. Het doel was om 20 van de 100 cultuurcategorieën bestudeerd te hebben en er een opzet van een samenvatting van te hebben liggen voor onze volgende taaltest (over 2 weken). Ik heb ongelooflijk mijn best gedaan en ik heb er 17 gedaan…. Dus ik haal mijn doel niet.

Ik heb een paar dagen vrij moeten nemen deze week omdat mijn productiviteit een dieptepunt bereikte en het me gewoon niet meer lukte om de huidige cyclus van intervews over vanilletuinen af te maken.

Klaar voor bemodderde peuters

Wat wel goede timing is: we hebben eindelijk antwoord gekregen van onze consultants over de fonemenlijst (alfabet) die we hadden ingestuurd en we hebben wat opmerkingen waar we op moeten reageren en foutjes om te fiksen om een Kovol-alfabet goedgekeurd te krijgen. Het was leuk om eens wat anders te doen!

We hebben zin in onze vakantie over 3 weken, maar helaas betekent dat ook dat we afscheid moeten nemen van de Townleys! Ik ben benieuwd welke andere projecten voor die tijd nog af komen 🙂

Categorieën: Dutch

0 reacties

Geef een reactie