Het is bijzonder als je bedenkt hoe snel we van omgeving kunnen wisselen; het ene moment in de jungle, het volgende met de auto door de stad en genieten van de tropische resorts. Het is voor ons maar 25 minuten vliegen van ons huis naar het NTM centrum in Madang, waar we een huisje kunnen huren of een auto waarmee we uitstapjes kunnen maken naar resorts.

Lekker op het plaatselijke strand

Toen we 5 maanden geleden teruggingen naar Kovol kon onze heli niet vliegen in verband met het slechte weer en hebben we een nacht in Madang gewacht tot de wolken wegtrokken. We zijn toen met de kinderen naar het strand gegaan om een middagje lekker in het zand te graven en sindsdien heeft Oscar het er steeds over! We besloten dat onze volgende vakantie ook een poosje in Madang zou zijn om een strandvakantie te kunnen hebben.

Oscar laat zien hoe goed hij kan balanceren

In de bergen in Kovol valt er niet echt veel te zwemmen dus besteden we er nu tijd aan om Alice en Millie watervrij te maken. Alice pakt het beter op dan Millie! Ze doet het eigenlijk zo goed dat we haar goed in de smiezen moeten houden, anders springt ze achter vanalles en nog wat aan het water in! Dan gaat ze kopje onder… en dan wil ze eruit 😀

Alice en Millie zorgen nog steeds voor een hoop opschudding ook als we door de stad lopen. Ons tripje naar de markt werd een continu refrein van vertederde gilletjes (van dames uit PNG) gevolgd door ‘oh, een tweeling?’ terwijl Alice voorop naar iedereen liep te zwaaien. Ze kreeg het voor elkaar om ergens een gratis sinaasappel en een gratis banaan te scoren bij een fruitverkoper en daarna nog meer vertedering op te roepen door het gratis fruit lekker op te peuzelen.

Nu na 6 dagen beginnen we gewend te raken aan het warmere weer, maar het kost ook extra moeite omdat alle kinderen ontstoken zweren hebben en iedere dag meerdere keren in een warm bad moeten om het pus eruit te trekken, niets aan te doen. Arme Millie heeft er het meeste last van en was afgelopen nacht de hele nacht wakker om ons ook op de hoogte te houden van haar lijden. Grappig toch, dat we na een week vakantie nog verder versleten zijn dan in het begin!

En meer tijd om te bloggen heb ik niet 😀 Mijn beurt om op de kinderen te passen op de trampoline.

Holiday means… drinking coconut water with straws
A cassowary at the local resort
Getting babies used to water… it’s going ok
Alice taking to the water
Millie prefers dry land
Oscar enjoying the water
Categorieën: Dutch

0 reacties

Geef een reactie