Vakantie is geweldig 🙂 We hebben genoten van onze tijd als gezin, met lekker eten, privacy en goed gezelschap.

Oscar is dol op deze winkel

Aangezien we eerder een jaar of twee in Goroka hebben gewoond, is het op een bepaalde manier ’terug naar het oude leven’, maar de tijd hebben om gewoon achterover te zitten en niks te doen is geweldig. Heel veel dutjes, een paar films, een bult boeken en een heleboel trampolinetijd voor Oscar.

We hebben knikkers gekocht! En sindsdien hebben we ze al tig keer onder de bank uit gevist.

Bij een nieuw plaatselijk café vonden we de lekkerste donuts van het land, bij de schoolbibliotheek vonden we een aantal leuke kinderboeken en het voetbal op zondag was een hoogtepuntje. Kovolmensen zijn dol op voetbal, maar op een smal bergricheltje voetballen is toch niet hetzelfde als op een fatsoenlijk grasveld 😉 Kovol voetbal doet me altijd denken aan een flipperkast waarin je steeds met het spel moet stoppen als de bal uit is, omdat er steeds weer een kind van de berg af moet klimmen om in de jungle naar de bal op zoek te gaan!

Mongolian beef- op PNG-wijze

Twee weken zo min mogelijk doen (wat met een peuter nog best actief is) was geweldig.

Ik heb een paar interessante boeken uitgelezen. ‘Heerschappij’ van Tom Holland was boeiend. De auteur volgt de contouren van de kerkgeschiedenis en laat zien hoe het christelijke wereldbeeld de basis vormt voor de westerse moraal. Ik heb wel vaker dat soort boeken gelezen, maar Tom Holland is geen christen en voelde zich dus vrij om (terecht) kritiek te leveren op een aantal moreel verkeerde beslissingen van de kerk; terwijl hij wel in de gaten had dat hij met het plaatsen van die kritiekpunten beroep deed op een christelijke ethiek. Na het lezen van het boek lijkt het mij dat hij ook vindt dat een absolute moraal niet kan bestaan zonder God, en dat absolute moralen wel degelijk bestaan.
Het was fijn om te lezen, en ik vond het een krachtig boek als het gaat om de moderne tijd (misschien omdat ik daar zo bekend mee ben). Het maakt iets in je los dat hij het voor elkaar krijgt om je in de schoenen van een Nazi te laten staan.

Ik heb ook een spel gevonden dat Gerdine al meer gespeeld heeft dan ik! “Slay the Spire” is een spel waarbij je een stok kaarten opzet en die gebruikt om monsters te verslaan terwijl je in een torenspits naar boven klimt. Ik doe al een poosje verwoede pogingen om Gerdine aan de spelletjes te krijgen – blijkbaar moest het gewoon een kaartspel zijn 🙂

Het blijkt dat Gerdine dit spel superleuk vindt

Ik heb zelf veel plezier gehad aan het schaakspel-achtige strategiespel ‘Into the Breach’. Drie reuzenrobots rondcommanderen zodat ze je gebouwen beschermen tegen mega-insecten is heel lollig. Dit spel is heel erg gericht op de details die het leuk maken en ik heb heel veel aha-momenten gehad waarbij ik de perfecte set moves bedacht om een reeks schijnbaar onvermijdelijke aanvallen af te slaan.

Er moest goed bij nagedacht worden…

We hebben genoten van de tijd die we hadden om gewoon zonder schuldgevoel van dit soort dingen te genieten, en nu hebben we echt wel weer zin om in Kovol aan de slag te gaan. Twee weken vakantie bleken precies wat we nodig hadden 🙂

Het is de bedoeling dat we woensdag weer terugvliegen. We kijken ernaar uit om Nathalie en Philip weer te zien en ergens hebben we ook wel weer zin om met de taalstudie aan de slag te gaan. Maar… ergens zouden we het ook wel zien zitten om nog even te blijven dutten, lezen en gamen 😛

Categorieën: Dutch

0 reacties

Geef een reactie