Op vrijdagavond heb ik een verslagje van mijn dag geschreven, want het was een fijne dag!

Vandaag heb ik meer dan 8 uur kunnen besteden aan de taalstudie! Met dan aan Steve die een deel van de tijd voor Oscar heeft gezorgd 🙂 Ik begin vanmorgen met het kijken naar de zonsopkomst, wat ik eigenlijk alleen had willen doen, maar een hond zag me, begon te blaffen, mensen stonden op en kwamen kijken welke rare er middenin de nacht op het veld zat… Ze vonden het maar gek dat ik daar gewoon zat te kijken hoe de zon opkwam. Maaarrrr ik heb er wat interessante taalkennis opgedaan – en de zonsopkomst was prachtig!

Terwijl ik zat te kijken hoe de zon opkwam, hoorde ik dat een groep mensen ons had gevraagd vandaag te komen kijken hoe ze een nieuw hek voor hun tuin maakten. Dus toen ik thuiskwam heb ik dat aan STeve verteld en maakten we ons klaar om ‘een lopie te doen’ voor de derde achtereenvolgende dag. Arme Steve, die onze 2,5-jarige zoon op zijn schouders de hele jungle door moet dragen.

De plek van de tuin bestond uit halfgekapte jungle met bijna geen vlakke stukken. Een idiote werkomgeving. Hekken maken is mannenwerk, niet gek, want het ziet er zwaar uit! Ik kon wel kijken en foto’s maken.

Ik heb ook bij de dames gezeten, die een schaduwplek hadden gevonden waar ze vuur maakten en HEEL VEEL eten kookten (voor al die hardwerkende mannen 🙂 ). De kinderen vonden ook allerlei eetbare insecten.
Ik heb heel veel foto’s en opnames gemaakt, die hopelijk helpen als ik later dingen wil uitzoeken.

Koken in de junglekeuken
Hoe is het mogelijk dat deze bidsprinkhaan zulke grote eieren legt!
Snacks voor de kinderen
Ik heb eerder nog niet gezien welk ingrediënt er bij de bladgroenten gaat. Ze noemen het ‘wa’ en het is een beige-achtige pasta die het eten een andere smaak geeft. Niet verkeerd!

Toen we weer thuis waren, wilden de kinderen volleyballen met één van Oscars ballen, waarbij ze onze waslijn als net gebruikten. Steve en ik hebben meegedaan! Dat was eigenlijk lekker ontspannend. Ik vind het een goed teken dat ik me langzaam maar zeker leer te ontspannen terwijl ik buiten met de mensen bezig ben!

Categorieën: Dutch

0 reacties

Geef een reactie