Verbazingwekkend hoeveel er kan gebeuren in twee weken. In minder dan die tijd heeft ons bouwteam van stapels hout en kartonnen dozen ene huis gebouwd!

Ons nieuwe huis

Ik mocht een keer een middag helpen met bouwen. Onze kettingzagen lagen er weer uit omdat alle zaagbladen verslaten waren en dus konden we met grote opluchting zeggen dat we voor deze trip klaar waren met bomenkappen.

De taak van vandaag was draden trekken, het huis van binnen bekleden met multiplex (dat helpt voor de stevigheid, het ziet er mooi uit en voor Gerdine het meest belangrijk: het houdt de beestjes buiten!) en goten aanbrengen.

Met multiplex wordt vastgespijkerd
Naar boven met die goten

Goten aanbrengen, dat was over mijn dak klauteren – dat was leuk! Het probleem was dat goten aan de rand van het dak zitten, dus er was allerlei gedoe met hangen aan touwen, over randjes leunen en andere onveilige acties. 😀 De haken waar de goten aan moeten hangen zijn niet super van kwaliteit, maar het zit erop en de hebben het geprobeerd met een fles water. Het helpt dat het dak niet helemaal waterpas is en een beetje afloopt richting de achterkant van het huis, waar de watertank ook zit – heel vernuftig!

Onze elektraheld Josh is bezig geweest met het inpakken en installeren van alle dure zonneapparatuur die we gekocht hebben. Ik heb geen idee waar ik naar zit te kijken, doosjes met draden eruit, maar Josh heeft er een werkend systeem van gemaakt. We hebben stroom! Ons huis heeft bedrading voor 12V en 240V, we hebben gewone stopcontacten en van die stopcontacten die in een auto zitten. De 12V werkt altijd, de 240V alleen wanneer we de omvormer aanzetten.

Our battery bank and charge controller

Er is nog geen stromend water, we moeten al het loodgieterswerk nog doen om de regenwatertank (die we nog niet hierheen hebben gebracht) aan te sluiten op de gootstenen, douche en toilet. Misschien gaan we morgen een gat graven waar de WC op uitkomt.

Oscars slaapkamer

Aan de buitenkant zit stevig blauw plastic op de muren. Het is weer- en zonproof. Dat blijft erop zitten om regen en beestjes buiten te houden, en we vragen aan de mensen van Kovol om een bamboemuur te weven om de bovenkant te bedekken en dan zijn onze muren klaar.

Het team aan de slag met onze muren

Er is nog een heleboel te doen, maar wauw, wat is het geweldig om een huis te hebben. Gerdine en ik zijn voor het eerst van ons leven huiseigenaar! Een likje verf en wat meubels en we maken van ons huis een thuis. Het is een giga-opluchting om even wat anders te kunnen doen dan kappen (al moeten we daar over anderhalve week ook weer mee aan de slag voor het huis van de Hansens) en het is echt leuk om met ons huis bezig te zijn.

En een heleboel nieuwsgierige buren 😄

Categorieën: Dutch

0 reacties

Geef een reactie